Általános igényeket kielégítő hajlaterősítő vízszigetelő szalag

ASO-Dichtband-2000

Termékleírás

Tulajdonságok:

Az ASO-Dichtband-2000 egy új típusú kompozit anyag, amely tartós, nyújtható, vízszigetelő, de a páraván­dorlást biztosítja a pórusain keresztül. Ezáltal biztosítja a víz hozzáadásával kevert lapburkolatragasztók és vízszigetelő rétegek gyors száradását. Az ASO-Dichtband-2000 kifejezetten ellenálló az agresszív anyagok­kal szemben. Az ASO-Dichtband-2000 a ZDB „Előírások vízszigetelő rétegek alkalmazására lapburkolatokkal kialakított padló-rétegfelépítésnél bel- és kültérben" szabályozásnak megfelelő termék.

Alkalmazási területek:

Vízszigetelő rétegek, pl.: SANIFLEX, AQUAFIN-2K, AQUAFIN-2K/M-PLUS, ASOFLEX-AKB, UNIFIX-2K és CARO-DF csatlakozási és dilatációs hézagainak vízszigetelésére.

Műszaki adatok

 
Műszaki adatlap: ASO-Dichtband-2000

ASO-DICHTBAND katalógus


 

ASO-Dichtband-2000

Hajlaterősítő vízszigetelő szalag általános követelményekre

Cikkszám: 2 05936

Tulajdonságok:

Az ASO-DICHTBAND-2000 egy új típusú kompozit anyag, amely tartós, nyújtható, vízszigetelő, de a páravándorlást biztosítja a pórusain keresztül. Ezáltal biztosítja a víz hozzáadásával kevert lapburkolatragasztók és vízszigetelő rétegek gyors száradását. Az ASO-DICHTBAND-2000 kifejezetten ellenálló az agresszív anyagokkal szemben. Az ASO-DICHTBAND-2000 a ZDB „Előírások vízszigetelő rétegek alkalmazására lapburkolatokkal kialakított padló-rétegfelépítésnél bel- és kültérben” szabályozásnak megfelelő termék.

Alkalmazási területek:

Vízszigetelő rétegek, pl.: SANIFLEX, AQUAFIN-2K, AQUAFIN-2K/M-PLUS, ASOFLEX-AKB, UNIFIX-2K és CARO-DF csatlakozási és dilatációs hézagainak vízszigetelésére.

Fogadófelület:

Valamennyi épületszerkezeti felületre, amely lapburkolattal lesz ellátva, illetve szakszerűen előkészített vízszigetelő rétegre. A nem folytonos, finom (legfeljebb 0,1 mm szélességű) felületi repedések megengedettek a fogadófelületen.

Csomagolás:

Szélességi méretek: 12 cm, 20 cm és 100 cm (széles típus);
Tekercs hosszúsága: 10 m, 50 m;
Dobozba csomagolva: 500 m összesen.

Felhasználás:

Az ASO-DICHTBAND-2000 szalagot a megfelelő vízszigetelő anyaggal előkészített felületek csatlakozási hézagára kell simítani. A vízszigetelő bevonatot, amely legalább 2 cm-rel szélesebb a vízszigetelő hajlaterősítő szalagnál, az áthidalt hézag mindkét oldalán alkalmazni kell. A hajlaterősítő szalagot a friss felületen kell elhelyezni egyenletesen és gyűrődésmentesen. Ezután a következő vízszigetelő réteg kialakítható. A csatlakozási hézag felületét (egy elasztikus csatlakozóelem későbbi beépítéséhez) védeni kell a vízszigetelő anyagtól.

A hajlaterősítő szalagok csatlakozó széleinek kötését legalább 5 cm-es gyűrődésmentes átfedéssel, az első, majd az átfedésben rákerülő szalagot is a kenhető vízszigetelő anyaggal való teljes felületű bevonással kell ellátni.

Különleges védelem igényével építendő területeken, pl.: belső és külső sarkoknál a biztonságos alkalmazást segítő ASO-DICHTBAND-Ecken hajlaterősítő előformázott sarokelemek elhelyezését javasoljuk.

Műszaki adatok:

Alapanyag:                              kötőanyag = szövet-membrán-szövet;

Szín:                                        fehér, felületén a Schomburg logoval és névvel;

Vastagság:                              0,3 mm;

Kezdeti elmozdulás-tűrés:         a csatlakozási hézag szélességének max. 30 %-a;

Húzás:                                     legalább 0,5 N/mm2;

Tárolható:                                 száraz helyen és víztől védve legalább 5 évig;

Tervezési területek:                   belső sarkok, 12 cm-es szélességű szalag, 90º-os szög;

külső sarkok, 12 cm-es szélességű szalag, 90º-os szög.

Kiegészítések:

Csak a jóváhagyott beépítési technológiával alkalmazható. Az ASO-DICHTBAND-2000 szalaggal vízszigetelt csatlakozásokat óvni kell a mechanikai hatásoktól, sérülésektől. A szennyezett talajjal érintkező fal-padló szerkezeti csatlakozásoknál, valamint dilatációs hézagokhoz az ASO-Joint-Sealing-Tape-2000-S szalagot ajánljuk.

 

Webáruház

 

 

terméknettó egységárnettó csomagárBruttó csomagárMennyiség
ASO-Dichtband-2000, 5 fm
Hajlaterősítő vízszigetelő szalag
Jelenlegi raktárszint
922 Ft
4.610 Ft
5.855 Ft

A kis képre kattintva átlép a termék webáruház-oldalára.