Az épületek mellé épített járdák házfal melletti dilatációs hézaga gyakran okoz gondot. Az esővíz gyakran talál magának utat itt, és a rosszul szigetelt lábazat ill. pincefal miatt megjelenik a víz a pincében, esetleg a földszinten is. Itt nem használhatunk merev anyagot a tömítésre, mert néhány hónap és fagyás olvadás ciklus alatt tönkremegy, mint a mellékelt kép is mutatja.

A SCHOMBURG betonimpregnálói rajtvonalhoz álltak, hogy kiderüljön, ki a legjobb!

A REMISIL termékcsaládba tartozik mindhárom versenyzőnk, a REMISIL-CI az alaptermékünk, a REMISIL koncentrált hatóanyagú impregnáló, kis mennyiség kell belőle,a REMISIL-HE pedig a szuperprémium kategória, mely kiváló olajellenállással is rendelkezik. A vízlepergetési és olaj-ellenállási képességüket teszteltük. Nézzük ki lesz a legjobb!

Az előző cikkben az olajos betonfelület megtisztításáról esett szó. A sikeres tisztítás után azonnal be kell vonni a felületet műgyantával, különben a kapillárosokon keresztül visszaszivárog az olaj a felszínre. Ezt személyes kedvencemmel, az ASODUR SG2 műgyantával tehetjük meg.

Az olajjal szennyezett betonfelületekkel kapcsolatos nehézségeket nem kell külön bemutatni: a szennyezett felület nem megfelelő tapadású, nem tudunk rá további rétegeket építeni, az olaj a kapillárisokon felfelé száll, így újra szennyeződik a felület.