Kristályos vízszigetelő habarcs - szürke

aquafin-ic

Termékleírás


• Cementbázisú, kapillárisan aktív vízszigetelő habarcs.
• Negatív és pozitív víznyomás ellen (<13bar).
• Elsősorban alaptestek, liftaknák, víztartályok és támszerkezetek, parkológarázsok, alagutak, stb. vízszigeteléséhez.
• Műszaki szabályok szerint bevizsgált, jóváhagyott szerkezeti vízszigetelő anyag.
ÁNTSZ ivóvízengedéllyel rendelkező termék.

Anyagszükséglet: kb. 0.75–1.5 kg/m2

AQUAFIN-IC katalógus

 

 

Adatlapok

Termékismertető: AQUAFIN-IC

Műszaki adatlap: AQUAFIN-IC

Biztonságtechnikai adatlap: AQUAFIN-IC


AQUAFIN-IC®

Kristályos tömítő habarcs

Cikkszám: 2 04220 (szürke)


Tulajdonságok:
Az Aquafin-IC egykomponensű, cementbázisú, régi és új beton, vasbeton szerkezetek tömítésére szolgáló anyag. Ellenáll a hidrosztatikus nyomásnak, ugyanakkor lehetővé teszi a páradiffúziót. Az Aquafin-IC olyan aktív kémiai anyagokat tartalmaz, melyek hidrosztatikus nyomás ellenére is behatolnak a nedves betonba. A betonban található nedvességgel és szabad mésszel lépnek reakcióba, majd olyan oldhatatlan kristályos szerkezeteket alakítanak ki, melyek elzárják a hajszálrepedéseket. Szárazság esetén
a fenti anyagok passzív állapotban vannak. Amennyiben nedvesség éri őket, újból aktiválódnak. Az Aquafin-IC képes az apróbb hajszálrepedések tömítésére, a felhordás és megkeményedés után is. Ezáltal védi a betont/vasbetont a fagy és egyéb időjárási hatások, valamint a vasalás korróziója ellen.

A felhasználás területei:
pincék belső és külső szigetelése, alaptestek, felvonóaknák, támfalak szigetelése;
• víztároló tartályok (ivóvíz és közművek), medencék, vízkezelő üzemek szigetelése;
• garázsok, alagutak, stb. szigetelése.

Műszaki adatok:
Alapanyag: homok/cement, szervetlen;
Csomagolás: por, 25 kg-os kiszerelésben;
Szín: szürke, fehér;
Halmazsűrűség: 1,1 kg/liter;
Keverési arány: 3 rész por, 1 rész víz, illetve 25 kg por, 6,75-8,00 liter víz;
Keverés ideje: 3 perc (fúrógéppel, 300-500 fordulat/perc esetén);
Aljzat hőmérséklete/hőmérséklet a feldolgozás során: +5 °C -tól +30 °C-ig. (Alacsonyabb hőmérséklet megnöveli, magas hőmérséklet csökkenti a kötési időt.)
Tisztítás használat után: A friss anyag vízzel, a megszáradt anyag az ASO-Steinreiniger készítménnyel mosható le.
Tárolás: Száraz helyen, max. 12 hónapig. (A bontott zsákok tartalmát mielőbb fel kell használni.)

Anyagszükséglet:
Talajnedvesség/nem tartós vízterhelés esetén:
0,75 kg/m², 1 rétegben
Nyomás nélküli nedvességhatás esetén:
1,2 kg/m², 2 rétegben
Talajvíznyomás/fokozódó nedvességhatás esetén:
1,5 kg/m², 2 rétegben
A száraz bevonat vastagsága min. 0,8 mm.
Ellenállóképesség:
(+20 °C-on és 60 % relatív páratartalom mellett)
• eső érheti kb. 24 óra múltán;
• járható kb. 5 óra múltán;
• munkagödör földvisszatöltése megengedett 3 nap múltán
• tartályok feltöltése megengedett 7 nap múltán.

Nyomószilárdság: 7 nap után ~18 N/mm2
14 nap után ~21 N/mm2
28 nap után ~25 N/mm2.
Vízzáróság: < 13 bar negatív, vagy pozitív oldalon.

Az aljzat előkészítése:
Az aljzatnak teherbírónak, tisztának és felületi kapilláris szerkezetében nyitottnak kell lenni, annak érdekében, hogy a kémiai anyagok optimális mélységben hatolhassanak be a betonba. A sima felszíneket érdessé kell tenni a jó beszivárgás elérése érdekében.
1. Minden anyagot, mely csökkentheti a tapadást - mint például szennyeződések, cementhabarcs, különböző olajok, keményítő anyagok, szabad részecskék, festékek, egyéb anyagok - el kell távolítani savas tisztítással, homokfújással, vizes lemosással, vagy egyéb mechanikus eljárás segítségével. A zsaluzaton lévő finom szemcséket savas tisztítással el kell távolítani ASOSteinreiniger- rel és azt követően le kell öblíteni bő vízzel.
2. Minden kiálló elemet, fészekszerű leválást és egyéb felületi sérülést el kell távolítani. A 0,4 mm-nél szélesebb réseket és látható repedéseket (nem dinamikus hatásból) legalább 20 mm szélességűre és 25 mm mélységűre ki kell bontani. A kimélyített hézagok felületét érdesíteni kell.
3. A szivárgó repedéseket el kell tömíteni FIX 10-S Stopfzement-tel (tömítő cement).
4. A hibás területeket ki kell javítani javító habarcs felhasználásával: ASOCRET-RN, vagy ASOCRETIM, a felhasználási területtől függően.
5. Csatlakozási hézagok és munkahézagok kivitelezése ASO-Dichtband-2000-S és AQUAFIN-2K/M anyagokkal történjen. (Kérjük, nézze meg a vonatkozó adatlapokat.)
6. A szigetelendő felületeket tiszta vízzel meg kell nedvesíteni. Az ismételt nedvesítés biztosítja a felszín nedvszívó képességének ellenőrzését, valamint a kristályok a pórusokban mélyen történő kialakulását. A felszínt csak nedvesíteni kell, nem eláztatni. Kerüljük az összefüggő vízfelületek kialakulását.

Feldolgozás:
Öntsön 6,75-8,00 liter tiszta vizet egy tiszta keverőedénybe és keverjen bele gépi keverőeszközzel (300-700 fordulat/perc) megfelelő mennyiségű száraz habarcsot, amíg egy csomómentes, homogén, folyékony, illetve szórható konzisztenciát kap.
Csak annyi anyagot keverjen be, amennyit 30-60 percen belül fel tud használni. Az összetevők mennyiségének kiméréséhez külön edényeket használjon. Amennyiben a termék a keverés után közvetlenül megkeményedik (látszólagosan), ne adjon hozzá több vizet, a felhasználhatóságot további keveréssel biztosíthatja.

Alkalmazás:
Cementhabarcs rétegként való alkalmazás:
Kenjen fel 2 réteg cementhabarcs konzisztenciájú kikevert AQUAFIN-IC-t megfelelő mennyiségben kefével. Alaposan és egyenletesen vigye fel a szerkezetre. A második réteg felvitelének az első réteg kiszáradása előtt (még a felület ragadós állapotában) meg kell történnie.
Szórt alkalmazás:
Az AQUAFIN-IC alkalmazható megfelelő légkompresszoros szóróberendezés segítségével. A felhasználandó kikevert anyag előírt nedvességének függvényében 1 vagy 2 réteget vigyen fel körkörös mozdulatokkal. A második réteg felvitelének az első réteg kiszáradása előtt (még a felület ragadós állapotában) meg kell történnie.

Száradás és védelem:
1. Külső térben vagy nyitott épületrészeken levő felületeken: 3 napig nedvesen kell tartani a kezelt felületeket. Az időjárási hatásoknak kitett felületeket a nap, szél, fagy elől pl. polietilén fólia, vászon, stb. segítségével védeni kell. A felületet időszakonként  nedvesíteni kell, először a felvitel után egy nappal. Alternatív megoldásként a felületet fóliával le lehet fedni. A frissen felvitt réteget 24 órán keresztül védeni kell az esőtől. A munkagödör földvisszatöltése az utolsó felviteltől számított három nap után  megengedett.
2. Beltérben: A bevonat hűvös, magas páratartalmú helyeken rendkívül jól szárad. Viszonylag száraz helyeken a felviteltől számított 3 napig nedvesen kell tartani a bevonatot. A rosszul szellőztetett helyiségekben és mély munkagödrök esetén a  páralecsapódás nagy valószínűsége miatt a felvitelt követő 24 órában gondoskodni kell a megfelelő szellőztetésről.
3. Tartályok: A tartályok feltöltése 3 nap elteltével megengedett. Az ivóvíztartályokat feltöltésük előtt ivóvízzel ki kell öblíteni.
Fontos megjegyzések:
• A nem kezelendő felületeket védjük az AQUAFIN-IC hatásától.
• Az AQUAFIN-IC nem alkalmazható adalékanyagként betonba, vagy vakolóanyagba, azaz nem keverhető össze ilyen építőanyagokkal.
• Pernye tartalmú betonok esetén lehetséges, hogy folytonos AQUAFIN-IC bevonati rétegek elszínezik, és gyenge kölcsönhatás alakulhat ki. A pernye adalék az ASTM C-618 C típusnak megfelelő, max. 30 %-a lehet a kötőanyagnak. A pernye CaO tartalmának min. mennyisége 15 % legyen.
• Kérjük, vegye fel a kapcsolatot a mőszaki tanácsadóval az alacsony CaO tartalmú C típusú pernyét tartalmazó betonok, vagy F típusú illetve puccolán tartalmú betonadalékok esetén a különleges előírások betartása érdekében.
• Az AQUAFIN-IC és a szabad mészkő betonban kialakuló reakciója csekély kivirágzást okozhat, vagyis a kémiai reakcióból kialakuló anyag kiülhet a beton felszínére. Ez a jelenség nem hátrányos, a megjelenő anyagot kefével el lehet távolítani.
• Különböző elszíneződés a beton eltérő nedvességtartalmára utal.
• A szilárd aljzat előfeltétele az alapfelület és a bevonat közötti tartós kötésnek. A lemorzsolódó felületi részeket, amelyek megakadályozzák a kötés kialakulását, teljes mértékben el kell távolítani. Magas nyomású vízsugár (>400 bar), igen nagy nyomású vízsugár (>2000 bar) alkalmazása és sörétszórásos eljárások megfelelőek. Az utolsó kezelés víznyomással történő tisztítás legyen.
• Az elvárt hőmérséklet víztartályok esetében + 10 °C és +15 °C között kell legyen. A cement teljes mértékű hidratációjának garantált megvalósulása érdekében tartsa a bevonatot nedvesen megfelelő ideig (állandó relatív páratartalom > 80 %), és védjük a kiszáradástól. Általában 7 nap időtartam elegendő. Alapvető követelmény a kondenzációt és összefüggő vízfelület kialakulását megelőzni a fenti időtartam alatt. Amennyiben fennáll a vízcseppek kialakulásának veszélye a harmatponti hőmérséklet alatt
(kondenzáció kialakulása) helyezzen el páramentesítőket, amíg a bevonat utókezelése folyik. Semmikor ne engedje ellenőrizetlenül meleg levegő beáramlását.
• Az AQUAFIN-IC-vel történő teljes mértékű vízszigetelés kialakulásához akár több mint egy hónapra is szükség lehet. A befolyásoló tényezők lehetnek a környező hőmérséklet, nedvességtartalom, a beton összetevői, stb.
• Kérjük, tartsa be az érvényben lévő EU egészségügyi és biztonsági előírásokat.

Webáruház

terméknettó egységárnettó csomagárBruttó csomagárMennyiség
AQUAFIN-IC, 25 kg
Kristályos vízszigetelő habarcs - szürke
Jelenlegi raktárszint
858 Ft

600 Ft
21.425 Ft

15.000 Ft
27.210 Ft

19.050 Ft

A kis képre kattintva átlép a termék webáruház-oldalára.


AQUAFIN-IC vízszigetelés kalkuláció
A szigetelendő felület mérete (m2)
szigetelés talajnedvesség / pozitív vízterhelés ellen
szigetelés talajvíznyomás ellen